Labužníci, kteří si dokáží vychutnat mořské plody, budou spokojeni v Thajsku na festivalu Fish-Flock-Shellfish - Aktuálně o Thajsku | Co se děje v Thajsku

thajsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Labužníci, kteří si dokáží vychutnat mořské plody, budou spokojeni v Thajsku na festivalu Fish-Flock-Shellfish

Přibližně 160 km jižně od Bangkoku na konci Malajského poloostrova se nachází jedna z hlavních provincií Thajska - Phetchaburi. V místním sanskritu to znamená "město diamantů". Těch se to však ale netýká. Všechny totiž zajímá zdejší pláž Cha-am Beach, na které se každoročně od září do října koná festival milovníků mořských plodů... Fish-Flock-Shellfish Festival.
Tento festival je přesně to, co samotný název napovídá: jíst ryby, měkkýše a korýše. A k tomu navíc jako bonus: pozorování ptáků, rybaření a lov chobotnic. Každý večer v průběhu festivalu nabízí řada stánků přímo na pláži Cha-am rozmanitý, místy až vzrušující sortiment chutných jídel vytvořených s čerstvých ryb, měkkýšů nebo jiných mořských plodů od kuchařů z více než padesáti předních hotelů a restaurací. A to vše v době od 17.00 hod do 22.00 hod. Jako doprovodný program slouží každý večer řada hudebních vystoupení nebo různá show na pláži. Pro ty, kteří vyhledávají dobrodružství, jsou připraveny rybářské výjezdy nebo lovy na chobotnice, které až neuvěřitelně reagují na světla lodí. Místní rybáři vám jsou plně k dispozici a velice rádi vám ukážou, jak to zde chodí. Účastníci těchto výletů vyráží od břehu v malých rybářských lodích (7-10 osob), při lovu větších chobotnic se musí lodí dopravit na rybářské plavidlo zakotvené na moři. Musí splňovat pouze jednu podmínku a to dovršení 18-ti let. Milovníci přírody se zase při různých výpravách mohou připojit k pozorování ptáků, na různých místech vzdálených až do 15 km od Cha-am Beach. Fish-Flock-Shellfish Festival nabízí řadu aktivit a zábavu, chybět nebude ani prodej místních výrobků s označením "One village one product" a ještě mnohem více. Kromě degustace široké škály kvalitních čerstvých mořských plodů za velmi příznivé ceny, můžete také zažít velké množství zajímavých aktivit na jedné z nejznámějších pláží Thajska.

Kontaktní informace:
Tourism Authority of Thailand, Phetchaburi Office
* Tel.: +66 (0) 3247 1005-6
* Fax: +66 (0) 3247 1502
* E-mail: tatphet@tat.or.th 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje