Nádherný výhled na osvětlené lodě podél řeky Mekong se vám naskytne při Illuminated Boat Procession - Aktuálně o Thajsku | Co se děje v Thajsku

thajsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Nádherný výhled na osvětlené lodě podél řeky Mekong se vám naskytne při Illuminated Boat Procession

Barevné festivaly Songkran nebo Loy Krathong jsou turistům velmi dobře známé. Nicméně, Thajsko má ještě mnohem více unikátních festivalů, které se ne vždy týkají pouličních průvodů. Pokud se při svých cestách ocitnete v severovýchodní části země, v oblasti Isan, pak se nezapomeňte zastavit na břehu řeky Mekong. Právě zde se totiž bude konat tak jako každý rok mezi 15. dnem dorůstajícího měsíce a prvním dnem ubývajícího měsíce 11-tého lunárního měsíce buddhistického kalendáře (pro letošní rok je datum stanoveno od 23. do 31. října) konat jedna úžasná událost, která věnuje úctu Buddhovi a současně označuje konec buddhistického půstu, tzv. Ok Pansa. Nazývá se Lai Reua Fai, což by se dalo překládat jako "nastavit na hladině požární loď". Jedná se o osvětlený průvod lodí a do povědomí všech se dostal pod názvem Illuminated Boat Procession.
Festival během dne nabízí program plný zajímavých událostí, jako je například průvod ulicemi, sportovní
soutěže, závody, ale i mnoho kulturních představení a vystoupení (ve kterých se můžete připojit k místním obyvatelům při tančení tradičních lidových tanců) nebo dokonce i potravinářský veletrh. Ve večerních hodinách jsou pak k vidění lodě, které jsou vyrobeny z bambusu nebo kmene banánových stromů a mohou dosahovat až 12 metrů na délku. Majestátné "požární lodě" jsou komplikovaně zdobeny květy, vonnými tyčinkami, svíčkami a nebo lucernami. Proti temnotě měsíční noci, pak pohled právě na blikající světla svíček a luceren na plovoucí hladině vytváří ten nádherný, fascinující a strhující zážitek. Je to úžasná podívaná a velkolepé procesí světelných - iluminovaných lodí, které se liší tvarem a formou a které odrážejí různé kulturní identity. To můžete vidět pouze na řece Mekong.

Místo konání:
řeka Mekong, Mueang okres, Nakhon Phanom
Kontakt:
TAT Nakhon Phanom
* Tel. : 66 (0) 4251 3490-1
Nakhon Phanom Provincial Administration Office
* Tel. : 66 (0) 4251 1287, 66 (0) 4251 1574
* E-mail: tatphnom@tat.or.th
* Website: www.tourismthailand.org

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje