Nezapomenutelnou událostí v Thajsku je Sukhothai Loi Krathong and Candle Festival - Aktuálně o Thajsku | Co se děje v Thajsku

thajsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Nezapomenutelnou událostí v Thajsku je Sukhothai Loi Krathong and Candle Festival

Loi Krathong je jedním z nejkrásnějších thajských festivalů, který se slaví každoročně po celé zemi a také v některé části Laosu a Barmy. Je to období, kdy je čas vzdát hold bohyni vod, poděkovat ji a požádat o odpuštění za posledních přestupky a hříchy. Loi Krathong se koná večer v úplňku 12. měsíce tradičního thajského lunárního kalendáře. Podle západního kalendáře se tento jev odehrává v měsíci listopadu (letos to bude 28. listopadu). Loi doslovně znamená "plavat", zatímco Krathong odkazuje na lotos ve tvaru nádoby se svíčkou, kadidlem a květinami, která plave na hladině řek, jezer a rybníků po celém světě. Původně byl Krathong z banánových listů nebo vrstev kmene banánovníku, který obsahoval jídlo, ořechy, květiny, vonné tyčinky, svíčky nebo mince. Moderní Krathong je často vyroben z chleba, papíru a styrofoamu. Při slavení tohoto festivalu má každá provincie své vlastní zvláštnosti, ovšem jeden z těch nejvíce oblíbených se nazývá Sukhothai Loi Krathong and Candle Festival. Jeho hlavní oslavy se odehrávají od 26. do 28. listopadu 2012 a místem konání se stává Sukhothai Historical Park.
Přestože je svátek Loi Krathong nyní oslavován po celém Thajsku, vznikl a poprvé byl slaven v Sukhothai. Sukhothai Loi Krathong and Candle Festival je tradice obřadu světla, který vznikl v době, kdy bylo Sukhothai hlavním městem. Festival opět nabídne fantastický line-up aktivit, které osloví lidi všech věkových kategorií. Chybět nebude ani lampiónový průvod městem, ohňostroje, soutěž krásy, nádherná prezentace zvuku a světla a řada kulturních a hudebních představení. Těšit se také můžete na místní rekreační hry a především na místní trhy. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje