Thajsko není jenom hlučný Phuket, klid najdete na Krabi a na malých ostrovech - Aktuálně o Thajsku | Co se děje v Thajsku

thajsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Thajsko není jenom hlučný Phuket, klid najdete na Krabi a na malých ostrovech

Většina turistů, mířících do Thajska, se nejspíše usadí ve vyhlášených, velkých  destinacích, například někde na ostrově Phuket. Je ale dobré vědět, že Thajsko má i svá klidnější místa, kde si lidé mohou v tichosti užít tropickou přírodu a nádherné moře.

Jedním z takových míst je malé letovisko Krabi na mysu Phra Nang, vzdáleném zhruba osm set kilometrů od Bangkoku. Zdejší prostředí je rozumným kompromisem mezi vyhlášenými letovisky, plnými pouličního shonu, obchodníků a nočních podniků, a panenskou přírodou, kterou lze nalézt například na thajských ostrovech, o kterých bude řeč později. Pro Krabi je typický jemný, třpytivý písek a bohatý podmořský život, jenž sem často jezdí objevovat amatérští potápěči. Nádherné pláže obklopuje divoká džungle a vysoké skály, kam místní lákají na jízdu na slonech nebo na horolezení. Navíc ve zdejších, v džungli ukrytých vápencových jeskyních najdete množství krasových útvarů. Množství restaurací a zábavních podniků na Krabi zdaleka nedosahuje úrovně Phuketu nebo Pattayu, i tady se ale dá najít dost příležitostí k večerním radovánkám.



Asi sedmdesát kilometrů od Krabi leží v moři ostrov Ko Lanta. V jeho jižní části se rozkládá národní park Mu Ko Lanta, jenž je považován za nejkrásnější místo v celém Thajsku. Ještě před pár lety byste zde nenarazili na jediného turistu, v posledních letech sem však stále častěji míří milovníci neposkvrněné přírody, kteří si chtějí užít dovolenou mimo civilizaci. Večery zde můžete trávit buď sami nebo v jedné z mála hospůdek na plážích.

Nedaleko od Ko Lanty leží další ostrov, který většina turistů dosud neobjevila. Jmenuje se Ko Muk a pro jeho přírodu jsou příznačné tropické lesy a vysoká skaliska, jako stvořená pro horolezce. Největší atrakcí ostrova je Smaragdová jeskyně, propast, která si svůj název vysloužila díky bujnému porostu pralesa, od kterého se odráží nazelenalé světlo. K jejímu dnu, ke kterému se dá dostat pouze při odlivu skrz osmdesát metrů dlouhý jeskynní tunel, nacházející se pod mořem, se v doprovodu zkušeného průvodce vydávají pouze ti nejodvážnější návštěvníci ostrova.

Zhruba dvě hodiny plavby lodí od ostrova Phuket se nachází souostroví Phi Phi, které pro turisty objevili filmaři. Před lety se tu totiž natáčel hollywoodský trhák Pláž v hlavní roli s Leonardem Di Capriem, což přitáhlo zájem cestovních kanceláří a turistů, kteří si pochopitelně nechtějí nechat ujít návštěvu míst, které znají z filmu. Souostroví tvoří šest ostrovů, ale pouze na jednom z nich je možné se ubytovat. Ostrov Phi Phi Don je totiž jediný, na kterém žijí stálí obyvatelé, ostatní ostrovy jsou neobydlené. Dá se sem dostat jedině za denního světla lodí a nejsou tu ani žádné silnice, takže si můžete být jisti, že vás nebude nikdo a nic rušit.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje