Chiang Mai Flower Festival v Thajsku nabídne mnoho barev a květinovou fantazii - Aktuálně o Thajsku | Co se děje v Thajsku

thajsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Chiang Mai Flower Festival v Thajsku nabídne mnoho barev a květinovou fantazii


Chiang Mai se může pochlubit rozsáhlým kalendářem každoročních festivalů a akcí, včetně národních i
místních oslav. Festivaly v Chiang Mai nabízejí živou hudbu, dobové kostýmy, tanečnice, barevné průvody se zdobenými plováky a samozřejmě také mnoho náboženských obřadů, které se konají v místních krásných historických chrámech. A vzhledem k tomu, že kopce a údolí Chiang Mai jsou ideálním přírodním místem pro rozsáhlou oblast tropických i mírných květin, nabízí toto největší a nejvíce kulturně významné město v severním Thajsku od 1. do 3. února 2013 také festival - Chiang Mai Flower Festival.
Festival, který se zde koná každým rokem začátkem února, je nádherná ukázka exotických květin a rostlin, při kterém je vyzdoben každý kout centrálních ulic města. Opojná vůně květin vyplňuje vzduch v celém Chiang Mai, zejména pak v Suan Buak Had Park (formální zahrada, která nabízí speciální ukázky květin, miniaturní stromy a slavné místní orchideje) anebo v Queen Sikrit Botanical Garden (zahrada založená v roce 1992 pro shromažďování a zachování vzácných druhů rostlin). Samotný "květinový průvod" se začíná řadit v sobotu ráno podél Charoen Muang Road a v 8 hodin se začne pohybovat k mostu Nawarat. Poté jeho cesta vede na Tha Pae Road. Průvod se pohybuje velmi pomalu a často se zastaví, takže se nabízí spousta příležitostí k fotografování nejen barevně vyzdobených plováků, ale i hezkých dívek v jejich kostýmech. Na těchto zastávkách také tanečníci v krojích předvádějí thajské tance. Součástí festivalu jsou také otevřené výstavy, různé aktivity, soutěže a průvody a nechybí ani soutěž Miss Chiang Mai Flower Festival. Tento festival, který je známý pro jeho komplikované tradiční květinové umělecké instalace, a který nabízí působivou přehlídku tradičního a současného květinového umění, by se snadno dal přirovnat k přehlídce v Pasadeně. Avšak v případě Thajska není omezen pouze na růže, posledním sčítáním bylo zaznamenáno 222 druhů květin, které byly použity nejen na plovácích, ale i jako dekorace. Stále tak roste na významu jako jeden z hlavních vývozců čerstvě řezaných květin, okrasných rostlin a celé řady dalších zahradnických produktů z Thajska. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje