Na festivalu Bo Sang Umbrella si můžete vybrat ty nejkrásnější, ručně vyráběné deštníky a slunečníky - Aktuálně o Thajsku | Co se děje v Thajsku

thajsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Na festivalu Bo Sang Umbrella si můžete vybrat ty nejkrásnější, ručně vyráběné deštníky a slunečníky

Na severu Thajska, devět kilometrů od Chiang Mai, se nachází městečko Bo Sang, kde spolu bok po boku
dokážou žít tradice a moderní život. Nemusí být tím nejslavnějším místem na světě, ale každopádně se stalo domovem jednoho z nejmalebnějších festivalů, který se právě zde bude konat od 15. do 17. ledna 2013. Jeho oficiální název sice zní Bo Sang Umbrella & Sankampang Handicrafts Festival, ale známý je jako Bo Sang Umbrella.
Část starého Lanna království Bo Sang se může pochlubit krásnými chrámy, úrodnými rýžovými polemi a
tradičními dřevěnými domy, ve kterých místní udržují jednoduchý životní styl. Svou mezinárodní pověst si ale vybudovali jemným uměním ručně malovaného řemesla - tradičními thajskými deštníky a slunečníky, vyrobených z papíru. Již přes dvě století tak místní umělci dávají na obdiv své výtvory v nejvíce barevném festivalu na světě, který slaví dovednosti místních řemeslníků a krásu jejich řemesla. Nabízí úžasné, ručně malované deštníky a slunečníky (které nalezneme ve všech velikostech), které hýří nádhernými živými barvami, převážně květinových motivů. Po dobu konání festivalu zdobí obchodníci své domy nejen těmito deštníky a slunečníky, ale také i ručně malovanými lucernami a lampiony. Vyzdobeny jsou také hlavní ulice a fasády domů, které se v tuto dobu transformují do scény duhy v tradičním thajském stylu. Samozřejmě, že součástí festivalu jsou i různé soutěže, výstavy, kulturní, divadelní a hudební představení, přehlídky (včetně pořádání soutěže krásy) a chybět nesmí Soutěž o návrh nejatraktivnějšího deštníku! Ty jsou navrženy pro ochranu před tropickým sluncem, ale díky potažení speciálním olejem jsou účinné i proti dešti. Takže pokud v tuto dobu dorazíte do Bo Sang, zcela jistě zde po dobu tří dnů zažijete nádhernou folklórní fiestu.

 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje