Každý prosinec se v Bangkoku koná velkolepá akce, zvaná Trooping of the Colours - Aktuálně o Thajsku | Co se děje v Thajsku

thajsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Každý prosinec se v Bangkoku koná velkolepá akce, zvaná Trooping of the Colours

5. prosinec je významný den v thajském kalendáři, protože to je den, kdy země slaví narozeniny krále
Bhumibola Adulyadeje
- monarchy Thajska. Tento den je současně považován za národní svátek. Součástí oslav se také stává ceremonie, která se koná po vzoru britské armády (British Army's Trooping of the Colours ceremony). Tato úžasná slavnostní akce, která se organizuje tři dny před narozeninami krále, se jmenuje Trooping of the Colours a místem jejího konání se stává veřejné náměstí Royal Plaza v Bangkoku, v blízkosti jezdecké sochy krále Chulalongkorna.
Trooping of the Colours je každoroční ceremonie, při které členové tří ozbrojených sil a elitních královských stráží - Royal Thai Army, Royal Thai Navy a Royal Thai Air Force - spolu s královskou stráží (všichni oblečeni do barevné uniformy, doplněné o opeřené klobouky), za pochodu v průvodu vyjadřují svou oddanost a přísahají věrnost králi, královně, členům královské rodiny a členům jejich dvora. Tato tradice, která sahá až do 17. století, kdy byly barvy používány k odlišení jednotlivých pluků během bitvy, je velmi populární nejen mezi místními obyvateli, kteří se na Royal Plaza scházejí již v poledne, ale i mezi zahraničními návštěvníky. Takže pokud máte v plánu zúčastnit se této akce a vidět pochodovat více než 2 000 vojáků od Ratchadamnoen Avenue na Royal Plaza, kteří tímto pochodem slibují poslušnost a nabízejí věrnost a službu svému králi a vrchnímu veliteli královské thajské armády, nazapomeňte přijít včas. A také se ujistěte, že jste přiměřeně slušně oblečeni, hodné této roční přísaze a slavnostnímu průvodu královské gardy, který má ukázat loajalitu a disciplínu thajské armády. Je to současně také akt poděkování Jeho Veličenstvu za tvrdou práci, moudrost a předvídavost, díky kterým Thajsko dosáhlo značných úspěchů, pokud jde o hospodářský růst, obecné blaho lidu a bezpečnost země.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje