Turisté v Thajsku se budou moci ponořit do místní kultury na festivalu zvaném Ayutthaya World Heritage - Red Cross Fair - Aktuálně o Thajsku | Co se děje v Thajsku

thajsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Turisté v Thajsku se budou moci ponořit do místní kultury na festivalu zvaném Ayutthaya World Heritage - Red Cross Fair

Barevné festivaly Songkran a Loy Krathong jsou pro turisty již dobře známé. Nicméně, Thajsko má mnohem více unikátních festivalů, které se ne vždy nacházejí v průvodcích po zemi. To ovšem neplatí o festivalu, který se koná od 10. do 19. prosince 2012 v městě Ayutthaya a jeho oficiální název zní: Ayutthaya World Heritage & Red Cross Fair.
Starobylé město Ayutthaya, plným jménem pro našince jen obtížně vyslovitelná Phra Nakhon Si Ayutthaya, je jeden z největších klenotů thajské historie. Město, do druhé poloviny 18. století hlavní město země, které je jednou z hlavních turistických atrakcí Thajska (zhruba osmdesát pět kilometrů severně od Bangkoku) leží na soutoku řek Chao Phraya, Pa Sak a Lopburi. Ty jsou spojeny širokým průplavovým kanálem, který tak z centra města vytváří v podstatě ostrov. Název města pochází ze sanskrtského slova "ayodhya" (nenapadnutelný - nedobytný), což je hlavní město bájné říše a rodiště Ramy, hrdiny indického eposu Ramayana. V samém srdci Ayutthayi se nachází velký historický areál, který je známý jako Historický Park Phra Nakhon Si Ayutthaya. Ten byl vzhledem ke své integritě a významu dne 13. 12. 1991 přidán na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Proto Thajci od té doby každoročně pořádají festival Ayutthaya World Heritage & Red Cross Fair, který slouží jako oslava této čestné události. Jeho součástí jsou také činnosti, jako například průvod ostatků Buddhy, celá řada vystoupení a představení zahrnující velkolepou show světla a zvuků (které znázorňuje dlouhou historii Ayutthaya království a které "zaměstná" více než 400 mužů a některé slony), Ayutthaya Floating Market (plovoucí trh kolem Phra ram Lake, který poskytuje návštěvníkům různé pokrmy thajské kuchyně jako je například slavná Pat Thai, nudle a smažené maso) a samozřejmě kulturní vystoupení, místní hudba, koncerty, pěvecké soutěže a dokonce i soutěž krásy. Chybět nebudou ani produkty vyrobené od místních lidí a velký potravinářský veletrh, který nabízí široký výběr chutné thajské kuchyně a místních pokrmů. Vrcholem festivalu však bude Phraram Lake Lighting, což je přehlídka osvětlení kolem obrovského jezera Phraram, která je opět doprovázena nádhernou světelnou a zvukovou show.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje